Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Weekendleaks

Cykellycka

Publicerad: onsdagen den 11 maj klockan 22:31

Varför ger man sig på att cykla till Malexander? Det är ju ett stolleprov, särskilt när man är 55+ eller?Förra våren tränade jag till Tjejvättern. Det är ett måste att ha deltagit i någon av Vätterrunda-veckans aktiviteter om man som jag, jobbar i Motala. Tjejvättern är det kortaste loppet så det fick det bli. I slutet av min uppladdning åkte jag därför några gånger till Malexander från Linköping eller till Linköping från Malexander.I år blir det ingen cykeltävling och jag har ingen träningsplan. Lätt ringrostig tyckte jag ändå att det skulle vara praktiskt att ta cykeln eftersom jag inte kunde åka med bilen som gick till Malexander redan på fredagskvällen.Fem mil fixar jag nog tänkte jag när jag gav mej iväg. Vädret var perfekt. Sol, lätt vind och inte allt för varmt. Färden gick genom sta´n, förbi Flygvapenmuseet i Malmslätt, via Vikingstad med runstenar i hagarna och helt nybyggda villor på ett fält strax intill.I Gällsta –Lundby, efter 1,5 mil var det dags för rast på en trappa till ett gammalt magasin. Fortfarande dominerade de vidsträckta åkerfälten men ju närmare Ulrika jag kom desto mer övergick landskapet i småbruk och storskog. Dofter från blommande hägg och andra vårväxter varvades med odörer från gödsling av åkerfälten.Vid rasten i Ycke naturreservat, ca 5,5 mil senare var jag präktigt trött.Jag dukade upp lite energipåfyllning- så betraktar man faktiskt macka och saft i det läget-på bordet och satt en stund på bänken och vilade.Skulle jag nu välja den längre asfalterade vägen via Danielshammar eller våga mej på en tvärsväg från Grytfall till Mellansjö som jag sett på kartan? Säkert i grus och kanske inte framkomlig. Det blev den längre asfaltvägen.Ha! En räv stod mitt på vägen strax före Danielshammar. Undrar om den har dvärgbandmask? Den hoppade snabbt iväg när den såg mej.Efter avfarten mot Malexander kommer man in på ett av de vackraste vägavsnitt man kan tänka sig, förbi Danskebo och Mellansjö.Tur att det åtminstone var vackert för det stod Malexander 1,2 mil på vägskylten och jag cyklade på energimässig övertid.Efter de sista uppförsbackarna vid Malgeryd var jag äntligen i hemmaskogarna och det var en härlig känsla att cykla in i Malexander. Vid Pelarvallen var flaggorna hissade efter dagens fotbollsmatch.

Lite stel men nöjd rekommenderar jag en cykeltur eller kanske flera i trakterna kring Malexander. Vill man inte cykla kan man åka motorcykel vilket många gjorde den här fina dagen. I värsta fall kan man ta bilen. Det gjorde jag på tillbakaresan. Tack och lov att det finns cykelpinnar!


Skriven av Marianne Cedervall

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 1645 st » Se resultat
Copyright © 2023 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd