Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Fiberkabelprojektet Malexander - Åsbo

Publicerad: onsdagen den 16 maj klockan 20:59

ITSAMs ansökan om bidrag från landsbygdsprogrammet för detta projekt lämnades in i rätt tid till länsstyrelsen. Handläggningen på länsstyrelsen kommer inte att vara klar förrän mot slutet av året – tyvärr.


 Körsbärsblom


 


För att få högsta möjliga poäng vid länsstyrelsens prioritering av de inkomna ansökningarna krävs att mer än 200 fastboende inom området anmält intresse för fiber. Vi låg precis på – kanske något under - den gränsen. I slutfasen kontaktade vi Mjölby kommun och frågade om möjligheten att i vårt projekt ta med även intresserade fastighetsägare i Mjölby kommun – med fastigheter belägna i gränstrakterna till Boxholms kommun. Vi fick JA – TACK för det Mjölby och Boxholms kommuner. Vi hoppas att detta gör att vårt projekt har så många intresserade fastboende att projektet ger ett bidrag med 60 % av totala kostnaden.


 


 


Backsippa


Projektet är stort och det handlar om att gräva ner fiberkabel i drygt 23 mil – till en projekterad kostnad av drygt 33 miljoner kr!


Samverkan med Mjölby kommun innebär att ITSAM och vi ideellt engagerade har kontakt med Linköpings kommuns it-bolag, Utsikt AB, som Mjölby kommun anlitar för sin bredbandsutbyggnad.


I nästa vecka ska jag och några till träffa UTSIKT för att diskutera samarbetet lite till.


Ni fastboende i Malexander och Åsbo som ännu inte anmält intresse för fiberkabel har förhoppningsvis chans ytterligare någon tid. Ni är jätteviktiga för att projektet ska få bidrag ur landsbygdsprogrammet.


 


 


Maskros


 


Ni fritidsboende, som ännu inte anmält intresse: Ni är också jätteviktiga dels för att Ni kan bidra till totalfinansieringen av projektet dels för att chansen till en så låg anslutningsavgift (ca 20 000 – 25 000 kr) med största sannolikhet inte kommer tillbaka (ser man bakåt har anslutningsavgiften hittills mer än fyrdubblats på ca 10 år).


Även Ni fast- och fritidsboende som bor i områden som redan har bredband (Malexander kyrkby eller utmed väg 580 mellan Kisa och Boxholm till exempel) kan vara med och bidra till totalfinansieringen genom att - vid sidan av projektet - anmäla intresse för indragning av fiber i Era fastigheter.


 


 


 Gökärt


Ni som har frågor är välkomna med dom till mig, tel 070-875 68 99, eller någon annan Ni känner i den ideella arbetsgruppen.


Håkan Jutterdal


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43438 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd