Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Fågelfrö, Fläskholmen, Columbia och Gärdala

Publicerad: söndagen den 15 januari klockan 20:59

Fröna i fågelbordet räcker bara en vecka. Vi gjorde därför en dagsresa för att fylla på.... såväl frön som intryck både från Malexander och andra  platser.



Jo mycket riktigt fågelbord och andra matningsredskap var tomma. Erik försäkrade dock att fåglarna varit vid hans bord istället.... Det hade alltså inte gått någon nöd på dom. För övrigt har de ju denna vinter tillgång till mycket annan mat och någon kyla att tala om har det ju inte varit ännu.



E4 och rv 32 var torra och fina men malexandervägen var ganska halkig. Förutom Mona hade jag med mig ett låneobjektiv - ett 300 mm med 2,8 i ljusstyrka - något för proffs!! Jag testade det på de fyllda fågelborden. Även om jag satte fast kameran i stället för objektivet på stativet (gjorde att kameran var näst intill omöjlig att få helt stilla) blev nybörjarresultatet hyfsat eller hur?



Påfyllt fågelbord



Efter en stund i Malexander fortsatte vi mot Kisa. Vi stannade vid utsiktsplatsen och testade objektivet på kyrkbyn och Fläskholmen. Objektivets användningsområde är djurfotografering och motiv långt borta.



Malexander kyrka i nytt perspektiv



Även kyrkbyn  med nytt objektiv



Föreningshuset bland björkar som redan fått vårvinterfärg



Fläskholmen från utsiktsplatsen



Fläskholmen i mer inbäddad miljö


Resan fortsatte mot Kisa och Columbia på en väg 580 som var riktigt hal. MEN med huvudet ordentligt skyddat av kepan och båda händerna hårt i ratten......... Café Columbia har jättegoda räkmackor så det blev var sin sådan och en liten sötsak till kaffet. Problemet på Columbia (lågt till tak och ännu lägre till takbjälkarna) löste vi med konstruerad låghälta. Allt smakade bra och vi klarade våra huvuden. Med två semlor (bakade av Rimforsa brödbod men saluförda på Columbia) tog vi vägen öster om Åsunden - över Västra Eneby, Råsö bro, Oppeby, Hägerstad, Kättilstad, Tjärstad, Opphem och Gärdala. Den vägen har vi åkt många gånger men kom överens om att ta den turen i vår när blåsippor och vitsippor täcker syd- och västanluten. Ett tips även till Dig och det går med lika fin behållning bra att göra den resan under sommar och höst.



De sista tre milen satte vi på farthållaren och susade förbi Brokind och hem till Linköping. Noterade för övrigt att åkermarken öster om rv 34 norr om Brokind planterats med gran. Utan bonde ingen äng!




Och nu .........semlorna!


PS Objektivet väger ca 4 kilo, är en halvmeter långt och 15 cm i diameter. Om Ni får se mig på cykel med släpkärra efter så söker jag nog fotograferingsmotiv - men, akta Dig, jag behöver inte vara särskilt nära motiven! DS

Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd