Var god vänta - sidan laddar
Loading
Tiden varierar beroende på vilken typ av internetuppkoppling du har samt om du laddar upp bilder eller dokument.

Malexanderbloggen

Fantastiskt och stimulerande!

Publicerad: onsdagen den 16 mars klockan 20:55

I lördags började datakurs nr 2 i Malexander föreningshus. Kurserna arrangeras av ABF i samarbete med Boxholms bibliotek och Malexander byalag. ABF tillhandahåller lånedatorer och kurslitteratur, Boxholms bibliotek sköter vissa administrativa uppgifter och byalaget vaskar fram kursledare och ett tiotal handledare.



Varje kurs pågår under sex lördagar (24 lektionstimmar). Innehållet är viss allmän datakunskap (starta/stänga av datorn, tangentbord, olika knappars funktion, viss ordbehandling och mapphantering, mm) samt användning av e-post och internet.



Det är sammanlagt 18 personer (fastboende i Malexander) som deltar/deltagit – de flesta verkliga nybörjare. Ett antal av deltagarna har köpt sin första dator och kommer stolta med den under armen – lördag efter lördag - för att ta första steget in i något för dem helt nytt.

 

Det är verkligen stimulerande med intresset för dessa utbildningar - tjugotalet kämpande elever och tiotalet andra malexanderbor, som uppoffrande ställer upp som handledare. Fantastiskt och stimulerande!



På Boxholms bibliotek pågår nu en annan grundutbildning under temat ”Internet, ett verktyg i vardagen”. Utbildningen är helt gratis och omfattar 12 studietimmar vid sammanlagt fyra tillfällen. Innehållet är TV och radio på nätet, morgon- och kvällstidningar, våra myndigheters internettjänster, e-post, handel och betalning över nätet samt biljettbokning.



Diskussioner pågår att ordna även denna utbildning i Malexander.
Skriven av Håkan Jutterdal

Skriv kommentar:
OBS: Du måste logga in för att kunna posta kommentarer

Nyinflyttad?

Är du nyinflyttad i Malexander socken?

Ta kontakt med oss i Byalaget så väntar en välkomstpresen!

Mvh Byalagets styrelse.

Närtrafik

Beställ kompletterande resa till eller från Boxholm.

Beställningstider
Vardagar 09.00-12.30 samt
17.00–22.00
Lördag och söndag 09.00-17.00

Beställ resan på tel 077-171 10 20 minst 2 timmar innan. Pris 45 kr. (2017-06-25)

Obs: Önskad tid kan ändras med upp till 30 min för att samordna med andra resenärer. Dock garanteras en senast framme tid.

Mer info på Östgötatrafikens hemsida

Frågan

Vart åker du helst för att handla mat?
Antal svar 43473 st » Se resultat
Copyright © 2024 Malexanders Byalag | Ansvarig utgivare: Gunnar Malgeryd